Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2018 15:17 - Прост народ-слаба държава
Автор: bstanoev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 334 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Напоследък доста често ми се отваря възможност да кажа: прост народ, слаба държава. Снощи (не за първи път естествено) например, един, явно много добър и бърз шофьор, на ул. Н. Габровски, пред басейна Диана, изпревари колата пред мен минавайки през двойно непресечената линия в насрещното, за да спре 50 метра по-натам в задръстването?!?!?!? Днес, караме по Фритьоф Нансен откъм х-л Хемус и пресичаме кръстовището с бул. България за направо в съответната лента, отдясно на трите за ляв завой, при което един, също толкова добър и бърз шофьор, от още по-дясната лента ни засече, пропусна дупката, в която можеше да влезе в най-дясната лента за ляв завой, вероятно защото не можеше да понесе да е трети на опашката, и влачейки се бавно пред нас отиде най-отпред и застана пред останалите „балъци“. „ПръФ на сФетофара“ както се пееше в едно парче „Бай мангаУ“. За ЛОКО София няма смисъл да споменавам.... За съжаление бих могъл да изпиша поне още пет (или петдесет) листа с подобни примери. Предполагам няма човек от вас, който да не е виждал многократно всяко едно от тези неща. Проблемът не е, че съществуват, те най-вероятно си съществуват навсякъде. Проблемът е, че тук те господстват. Тук готин е Динко-ловецът на бежанци. Тук децата след училище отиват да пушат наргиле, а родителите им дори им ги купуват в 8-ми клас. Тук единият заместник министър-преЦедател си позволява да говори за „Джендърската конвенция“, а другия след като лично затвори няколко заведения и открие тържествено два-три кенефа, нагло нарича граждани на управляваната от него държава: “Кресливи жени с УЖ болни деца“. Нивото на изказ и поведение от страна на „елита“ е толкова ниско и низко, че като погледнеш нагоре виждаш дъното. А ние най-стоически търпим....

Но за това състояние на духа на този народ си има обяснение, при това много логично. Първо 500 години народът е бил грабен, клан, поробван и покръстван от феодалите на султана. Ниската главица, дето сябя не я сече е било начин на оцеляване. След това години на първоначално натрупване на капитала I част, когато бившите „чорбаджии и изедници“ са усвоявали властта. Следват няколко години на възход, но няколкото загубени войни водят до съветската окупация и властта на „пролетариата“. Те ни лъжат, че ни плащат, а ние ги лъжем че работим. „Безплатните“ здавеопазване, образование, море. „Големците“ крадат, ама ние какво да кажем, като също влачим, каквото докопаме. И така още 45 години. А след това същите тези „големци“ станаха бизнесмени, децата им се върнаха да ни управляват, а всичко си остана по старому. Телевизиите облъчват народа с пошлост и простотия, които стават lifestyle модел за подражание. Умишлено нереформираната образователна система, бълва маса от неграмотни хора с големи претенции и малки мечти. Населението се маргинализира и профанизира. Масовият жизнен стандарт е подържан на нивото на ежедневно оцеляване.

Това е формулата на управлението на днешна България. По този начин, и чрез напълно овладените медии, общественото мнение се манипулира безкрайно лесно. Така всеки, който има достъп до някакъв обществен ресурс, краде невероятно нагло в огромни размери. Така се прокарват политики и закони, които все повече ни тикат в блатото.... И никой нищо не забелязва, а и да забележи си мълчи.

Та, затова: прост народ- слаба държава. България 2018 г.





Тагове:   държава,   народ,   прост,   слаба,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bstanoev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4317
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031